Et kurs i naturlige og komplementære metoder som kan støtte personer med migrene i å håndtere stress og oppnå bedre balanse og livskvalitet i hverdagen.

Migrene og stressmestring består av 5 moduler a 4 dager høsten 2025.
Det undervises i utvalgte naturlige teknikker og metoder til å mestre stressrelaterte problemstillinger. Den 5. modulen består blant annet av Klinikkdrift & Markedsføring og oppsamling av pensum. Siste dagen er det en teoretisk samt praktisk prøve.

Kurset gir verktøy og innsikt som kan støtte klientens egen healingsprosess og bidra til lindring og økt livskvalitet. Migrene er en sykdom hvor hodepine er det mest kjente symptom, mens kvalme, nakkesmerter, lysømfintlighet, utmattelse eller /og konsentrasjonsvansker også er vanlige symptomer. Kurset gir ikke autorisasjon til å diagnostisere sykdom. Kurset kvalifiserer heller ikke til å behandle medisinske tilstander. Kurset gir derimot komplementære, alternative verktøy som kan benyttes med vekt på støtte til klienter med migrene. Nakkesmerter er et vanlig migrenesymptom med spenninger og nedsatt bevegelse i nakken som ofte starter før hodepinen. Stresshodepine sitter ofte som et stramt bånd rundt pannen. Kurset viser teknikker som kan bidra til å redusere spenning i muskulatur og bindevev samt kan gjenopprette bevegelighet, gi lindring og velvære.

Kurset handler om å lære stressmestring i forhold til Migrene / hodepine.
I mange tilfeller er stress den utløsende faktor i forhold til migrene / hodepine.
Det er imidlertid høyst individuelt hvordan ulike mennesker reagerer på forskjellige triggere. Søvnmangel, tidspress, arbeidspress, angst, økonomi, alkohol, hormonelle endringer / hormonforstyrrelser eller enkelte matvarer er vanlige ytre faktorer som kan føre til kronisk stress og migrene.

Stressreduksjon: Det fins mange naturlige metoder og tiltak som kan hjelpe, dempe eller gi smertelindring ved migrene. Naturlige stressreduserende metoder finnes, blant annet triggerpunkt – behandling på aktuelle muskler i hodet, nakken og rygg, ved å stimulere akupunkturpunkter i øret & langs spesifikke meridianer, ved en avslappende massasje, ved å korrigere en skjev eller tiltet ATLAS eller ved stressfrigjørende bevegelser som Qigong.
Samtaleterapi / kognitive teknikker kan øke mestring og livskvaliteten, endre uheldige tankemønstre og uhensiktsmessig atferd samt stimulere til bedre livskvalitet og velvære. Ved bruk av gestaltterapi / psykoterapi samt meditasjonsteknikker kan bekymring og grubling dempes. Det presenteres verktøy som kan bidra til bevisstgjøring av tanke – og handlingsmønstre, og gi klienten økt mestring i hverdagen. Stressmestring handler også om å gi seg selv en time-out, hvile / gi slipp samt å forstå hvordan ulike substanser i maten kan påvirke kroppen vår negativt. En viktig stressreduserende metode er: Opp og ut av godstolen, bevegelse og frisk luft som igjen kan føre til et mer balansert nervesystem og bedre søvn<3

1. Modul.
Dato:14. – 17. August)
Dag 1 – 4: ATLAS – teknikker V/ Anne Britt Mallqui, KST terapeut og Naturmedisinsk muskelterapeut

2. Modul.
Dato: 11. – 14. September
Dag 1 – 2: Avslappende kroppsmassasje V / Kärstin Trygg, Naturmedisinsk Muskelterapeut & Aromaterapeut
Dag 3 – 4: Øreakupunktur med ørefrø på aktuelle meridianer og punkter i øret
V/ Fredrik Balchen, Akupunktør

3. Modul
Dato: 9. – 12. Oktober
Dag 1 – 3: Triggerpunktbehandling på aktuelle muskler i nakke, hals, ansikt, øvre rygg V / Ann Elin Helgøy, Naturmedisinsk Muskelterapeuter, KST terapeut
Dag 4: Mat og migrene V/ Margit Vea, lærer

4. Modul
6.– 9. November
Dag 1: Psykoterapi, gestalt – terapi V / Eva Cudrio. Gestaltterapeut
Dag 2: Samtaleterapi V/ Bjarte Stubhaug, lege & Psykiater
Dag 3: Triggerpunktbehandling og meridianer V / Naturmedisinsk Muskelterapeuter, KST terapeut Ann Elin Helgøy
Dag 4: Qigong og meditasjon v/ Gunhild Odland, Spesialist i Klinisk Pedagogikk, og instruktør i Medisinsk Qigong

5. Modul
4.– 7. Desember
Dag 1: Klinikkdrift, markedsføring, lov om alternativ behandling V / Tove Iren Fure
Dag 2: Oppsamling & repetisjon med Anne Britt Mallqui, Ann Elin Helgøy og Kärstin Trygg
Dag 3: Oppsamling & repetisjon med Fredrik Balchen, Eva Cudrio, Margit Vea, og Gunhild Odland
Dag 4: Teoretisk & praktisk prøve, ABM og AEH, Kärstin Trygg og Fredrick Balchen

Forutsetning: litt øvet terapeut, Kursavgift: Kr 6900,- pr. Modul
Tider: dag 1: kl.10 – 17, dag 2 – 3: kl. 09 – 17, dag 4: kl.09 – 16
Sted: Sirius Naturterapeutisk skole, Kvalamarken, 5514 Haugesund
Påmelding: er bindende og skjer på eget skjema
Samlet kostnad: kr 34.500, – Depositum ved påmelding. Kr. 3450,-
Ta kontakt: post@sirius-skole.no

Med vennlig hilsen
Sirius Naturterapeutisk skole
V/ Stine Røthing